20. 3. 2019

26.2.2019 12.11, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách

PIVEX: Holba získala zlato, stříbro a bronz

V oficiální kategorii Zlatý soudek PIVEX 2019 degustátory přesvědčily ležáky Holba Keprník a Holba Premium. Informovala o tom dnes Hana Matulová, mediální zástupce pivovaru Holba.

Uvedené produkty získaly vynikající hodnocení, a za to jim patří stříbro a bronz. O tom, že i ochucená piva mají svoje pravidla, přesvědčila Holba brusinka, a ze soutěže si odvezla Zlatý pohár PIVEX. „Medaile ze Zlatého soudku PIVEX jsou důvěryhodným poselstvím pro konzumenty, že dát si jedno spojujeme s degustačním zážitkem. Na tom, že Holba umí plnit hospody si zakládáme dlouhodobě. Navíc ležáky jsou elitní kategorií a prosadit se tady je současně otázkou prestiže. I proto si ocenění vážíme, říká ředitel pivovaru Vladimír Zíka.

Holba se prosadila především svoji vyváženou chutí a celkovou charakteristikou. Jsou to „tělnatá“ piva s výborný řízem, příjemně doznívající hořkostí a vysokou pitelností, kterým fundament rozhodně nechybí. Právě tyto vlastnosti dělají z pití piva degustační zážitek. V Holbě vaří pivo podle tradičních receptur a navíc z vlastní vody z podzemních pramenů. Za povšimnutí určitě stojí i další suroviny. Do Holby totiž míří prvotřídní chmel z vyhlášené oblasti Tršicka a slad z nejstarší sladovny u nás v Zábřehu na Moravě. Díky pivovarnickému fortelu je pak hanušovičtí pivovarníci dokážou proměnit v jedinečný zlatý mok z hor.  Bez nadsázky lze říct, co pivo to unikát. Například Keprník je pivo s horským chmelem, který si pivovarníci češou sami a ručně. Vaří ho podle staré receptury a horský chmel je jeho kořením.

Zdroj a foto: Pivovar Holba

26.2.2019 12.11, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Statistiky a kauzy

Aktuality

VRACÍME VODU LESU

Kalendář Akcí

<< Březen 2019 >>
PÚSČPSN
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fotoblog

více >

RETENČNÍ NÁDRŽ NA BŘÍMOVCERETENČNÍ NÁDRŽ NA BŘÍMOVCE
Autor: Nina Havlová

Videoblog

více >