18.12.2013 12.26, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka, Podnikání s vodou a zákony
Kapry na vánočních stolech v poslední době nahrazuje losos
Tradičnímu vánočnímu kaprovi v posledních letech vyrostl tvrdý konkurent. Jak upozorňuje deník.cz, na štědrý večer si čím dál více lidí dává lososa, který je zdravější a jednodušší na přípravu.
Právě úspora času je pro zákazníky často nejdůležitější. Na místo živých ryb si domů odnáší už připravené filety. Losos je celoročně nejoblíbenější mořská ryba. „Obsahuje nenasycené mastné kyseliny a je jednoduchý na přípravu, protože jeho chuť je výrazná sama o sobě. Lidé ji znají a jsou na ni zvyklí,“ tvrdí například provozovatel sítě rybích prodejen Martin Baráček.
Zdroj: www.denik.cz, ilustrační foto Tomáš Salov (lososi v Českém Švýcarsku)
18.12.2013 12.26, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka, Podnikání s vodou a zákonyAktuality
Světoví odborníci řeší na MENDELU aktuální výzvy agrolesnictví
Akt. 28.5.2024 14.04Rubrika: Statistiky a kauzy
Likvidace invazních rostlin v národních parcích posloužila ochraně přírody
Akt. 28.5.2024 14.01Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě