21. 2. 2019

Fotoseriál: Jak správně filetovat velké kusy pstruha

Běžné pstruhy, kteří jsou ke koupi ve většině maloobchodů nebo které si člověk uloví v přírodě, filetovat není třeba. Po krátké tepelné úpravě, ať již je to grilování, nebo pečení, lze totiž takové pstruhy snadno vykostit až na talíři. Foto – klikni zde!

V poslední době se ale lze na našem trhu setkat také s velkými kusy pstruhů, které se prodávají obvykle pod názvem „pstruh lososový“ (jde ale o nesprávný název, v praxi jde o pstruha duhového, který je uměle a dlouho přikrmován karotenoidy), u nichž naopak filetování smysl má. Ukázku základního postupu mohli vidět návštěvníci Selských slavností na Ekofarmě Bošina ve Vernéřovicích na Broumovsku uplynulou sobotu, a portál Naše voda jí v podobě krátkého fotoseriálu, jehož plná verze je na facebookové verzi našeho portálu, zprostředkovává i vám.

Naše voda, foto a fotoseriál Naše voda – Nina Havlová

17.7.2017 6.24, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákony, Nejčtenější

Aktuality

Vodlesa

Kalendář Akcí

<< Únor 2019 >>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Fotoblog

více >

RYBNÍKY V OBOŘE SLAVICE - CHKO ŽELEZNÁ HORARYBNÍKY V OBOŘE SLAVICE - CHKO ŽELEZNÁ HORA
Foto: Nina Havlová

Video dne

více >