Vítězem kulinářské soutěže rybího festivalu v Dobříši je Pension Nový rybník

Aktualizováno 18. dubna 2015 | Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě , Nápoje a voda v potravinách

rybí festival Dobříš - vchod do sádek - IMG_4711

Stovky lidí a také redakce portálu Naše voda navštívily dnes rybí festival v prostorách sádek Colloredo-Mannsfeld v Dobříši, jehož součástí byla soutěž restaurací o nejchutnější pokrm připravený z místních sladkovodních ryb. Foto – klikni zde!

Účastníci festivalu měli na místě možnost ochutnat celou řadu tradičních, ale i netradičních pokrmů z ryb jednak v podání místních rybářů, jednak v podání soutěžících, kterými byly Pension Nový rybník a pivovar Energon, Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň a Múzická kavárna a restaurace La Boema. Především ale měli všichni možnost dozvědět se cenné informace o přípravě pokrmů z ryb, které na místě připravovali profesionální kuchaři.

Návštěvníci festivalu nakonec rozhodli o tom, že vítězem se stal Pension Nový rybník s pivovar Energon, vylosovaný (hlasující) návštěvník získal poukázku na odběr 50 kilogramů ryb.

Z dobříšského rybího festivalu připravila pro zájemce redakce portálu Naše voda fotoreportáž a také videoreportáž, jejíž součástí je finální příprava jednoho ze soutěžících pokrmů vítězné firmy ze sumce. Obojí najdete na facebookové stránce našeho portálu.

Naše voda, foto Naše voda – Nina Havlová

Související rubriky: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Podnikání s vodou a zákony, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka