Reportáž: Výlov rybníku Závlaha v Čisté u Rakovníka

Aktualizováno 30. září 2015 | Rubrika: Čistota vody a rekreace , Nápoje a voda v potravinách

výlov Čistá u Rakovníka 2015 - IMG_4427

Jedním z prvních letošních podzimních výlovů rybníků s doprovodným programem pro veřejnost byl Svatováclavský výlov rybníku Závlaha 1 v obci Čistá u Rakovníka. Redakce portálu Naše voda, jak jsme již avizovali, pro vás připravila z akce fotoreportáž.

 

 

Foto – klikni zde!

Ne nadarmo je zřejmě Čistá u Rakovníka držitelem ocenění „Vesnice roku 2013,“ bylo to totiž znát i při výlovu Závlahy. Přestože je uvedený rybník velmi malý, dokázali organizátoři akce výlov propojit s atraktivním programem, na kterém se podílela jak místní organizace rybářského svazu, tak samotná obec a celá řada dobrovolníků. Výsledkem byla pohodová, doslova rodinná atmosféra, do které přispěli všichni přítomní. Výlov rybníku byl zároveň příspěvkem k oslově 65. výročí existence místní rybářské organizace a poctou poslednímu žijícími zakladateli tohoto spolku, devadesátiletému Miroslavu Blatskému, který výlov sledoval z čestného místa s výhledem na hráz Závlahy. Výlov byl také odrazem aktivního spolkového života v obci a jeho neustálého rozvoje, což je jeden z parametrů soutěže Vesnice roku. Do řad ústeckých rybářů přibylo pět nových juniorů, kteří byli v průběhu výlovu pasováni na nové rybáře, hlavním trubačem byl další z místních juniorů, ryby prodávané po výlovu na hrázi vážila sama starostka obce Blanka Čebišová, kolem ústeckých rybníků byla i ve spolupráci s místními lesníky otevřena nová naučná stezka „O  rybníkářství a rybolovu“ jako příspěvek k osvětě laické veřejnosti o rybářství a jeho historii. Návštěvníci výlovu měli také možnost ochutnat pokrmy z ryb, a to jak klasickou rybí polévku, tak uzené kapry, tak také pečené kapří maso ochucené tajnou, ale velmi chutnou kombinací kořenící směsi.

Naše voda, foto a fotoreportáž Naše voda – Nina Havlová (sedící muž na snímku nestor čisteckého rybářství Miroslav Blatský)

Související rubriky: Čistota vody a rekreace, Nápoje a voda v potravinách, Podnikání s vodou a zákony, Přehrady a vodní díla, Rybářství a rybníkářství