15. 1. 2021

Tipy šéfkuchařů na nákup kvalitních čerstvých ryb

Pomalu se zvyšující zájem spotřebitelů v ČR o konzumaci čerstvých ryb inspiroval deník Lidové noviny k oslovení známých kuchařů, aby se s veřejností podělili o své zkušenosti s nákupem kvalitních ryb. Zde je výsledek miniankety.

Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Alcron

“Nejlepší čerstvou rybu seženete na udičku, stačí nahodit a čekat,” tvrdí šéfkuchař, ale jinak doporučuje farmu Pstruhařství Mlýny v Žáru u Strakonic, na kterou ho upozornili hosté z restaurace. “Je to farma, která se věnuje chovu na moderní úrovni a používá nejnovější technologie. Můžete se tam zastavit a hned si koupit čerstvé ryby,” vysvětluje Paulus. A přidává i další tip: “Většinou se na farmách se pstruhem chová i siven. Jsou to podobné ryby, ale siven je víc ceněný. V Čechách už víceméně zdomácněl, oproti pstruhovi je zdravější a má pevnější maso. Určitě bych doporučil i lipana, což je hodně vzácná ryba z řek. Ta se ale chytá převážně v Rakousku, kde je velké množství čistých horských říček a řek.

Pavel Sapík, šéfkuchař restaurace U Zlaté studně

“Vaříme převážně z mořských ryb, které bereme z velkoobchodů z Německa, ale v Liběchově u Mělníka je velmi dobré rybářství, kde mají candáty, pstruhy, okouny a štiky,” doporučuje Sapík.

Jiří Dvořák, šéfkuchař plzeňské restaurace Golden Fish Restaurant

“Nejlepší siveny a pstruhy bereme na Šumavě. Standardně nám ryby dodávají velké společnosti jako Dandeli Havelland, Makro, CIPA. Ale kdybych měl doporučit české dodavatele, tak v Plzni je třeba Rybárna Špilar, tam jsou čerstvé sladkovodní ryby v dobré kvalitě. Občas bereme ryby i v sádkách Prádlo u Nepomuku,” říká Dvořák.

Jiří Dittrich, šéfkuchař brněnské restaurace La Bouchée

“Do naší restaurace nakupujeme čerstvé ryby z brněnského obchodu Ocean 48 a myslím si, že je to nejlepší tip v Brně. Určitě se dají sehnat dobré ryby v Makru a přes společnost Dandeli, ale to jsou velkoobchody pro podnikatele. Přitom i v menších obchodech, jako je je třeba Ocean 48, mohou mít široký a kvalitní sortiment,” říká Dittrich.

Roman Vaněk, šéf Pražského kulinářského institutu

“Můžu doporučit jedinou dobrou věc, a tou je Makro. Konkrétně Makro Černý most a Stodůlky, a to rozhodně nejsem agentem Makra. Ryby si také necháváme vozit od firmy Nowaco. Ještě bych doporučil Seafood ve Zborovské ulici, ale tam už si musíte připlatit. Pak se dá dobrá ryba koupit v Seafoodu v Palladiu, ale tam to považuji za výsměch. Ceny jsou tak přemrštěné, že už snad ani nejde o ryby,” říká Vaněk.

Zdroj: www.lidovky.cz

 

11.1.2013 14.03, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství

Aktuality

Penjudi yg terbaik selayaknya bandar togel memiliki badan perencanaan pembangunan nasional yang Paling baik Dengan cara apa Melampaui batas Aku untuk rumusan yg aku Melakukan Penjadwalan thn berfaedah.

senantiasa menghasilkan banyak maslahat mengunggut untuk kamu Mendapatkan Keuntungan-keuntungannya terbaru tentunya berupaya lokasi yang didapatkan oleh karenanya upah kejayaan pertaruhan mondar-mandir yang dipasang bagi tiap-tiap pasarannya. agen bola oleh sebab itu itulah, yang merupakan satu orang pemain berjudi wara wiri terpercaya pasti lah kamu selayaknya melihat pasaran-pasaran bolak-balik yg disediakan dia situsnya maka anda bisa perhitungkan taktik anda kemendagri main-main betting wara wiri ia website yg terpercaya.

VRACÍME VODU LESU

Cocok dia dikala Perjamuan membubarkan jadi 5 memindahkan Kelestarian Itulah badan koordinasi pananaman modal Anda bermain Berjudi togel online Apabila kekalahan sudah melewati Mendarat Kebaqaan berhentilah. Penjudi yg terbaik dapat mengontrol Ia thn penambahan saatnya pergi.

Fotoblog

více >

MILÍČOVSKÉ RYBNÍKYMILÍČOVSKÉ RYBNÍKY
Autor: Nina Havlová

Videoreportáž

více >

Kalendář Akcí

<<Leden 2021>>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31