3.12.2018 16.50, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách
Se začátkem adventu se vrací oblíbený speciál Zubr Maxxim
Čtrnáctistupňové pivo Zubr Maxxim, které se těší stálé oblibě díky své charakteristické hořkosti a vyšší plnosti, je zpět. Připomíná to sládková pivovaru Zubr Nataša Rousková.
Tento nejprodávanější pivní speciál se zubří hlavou ve znaku i v letošním roce zpestří pivní nabídku a od prosince bude dostupný ve vybraných provozovnách. Již nyní je k dostání v lahvích v maloobchodní síti. Přerovský pivovar zařazuje Zubr Maxxim do nabídky již devátým rokem. Při jeho výrobě vychází z tradiční receptury, díky které toto pivo vyniká typickým aroma, vyšší plností a dobrým řízem. Celkový charakter speciálu je dokreslen sytější jantarovo-medovou barvou a hustou sametovou pěnou.
„ZUBR Maxxim vaříme klasickým způsobem a z kvalitních regionálních surovin, které mu přidávají plnější chuť a charakteristickou hořkost. S jeho výrobou jsme začali už v létě, protože pivo musí zrát v ležáckých sklepech při nízkých teplotách celých 90 dní,“ popisuje výrobu speciálu Rousková. Zubr Maxxim obsahuje 6,5 procent alkoholu, což je více než mají běžná piva. Právě i tento fakt přispívá k popularitě speciálu v zimním období, kdy lidé dávají přednost silnějším pivům. „Speciál se hodí k tradiční české kuchyni včetně smaženého kapra se salátem, takže je určitě dobrou volnou i k štědrovečerní večeři,“ dodává sládková.
V týdnu od 3. prosince začíná distribuce do vybraných restaurací, kde si ho milovníci piva mohou dopřát čepovaný, ať už ve filtrované nebo nefiltrované podobě. Speciál je k dostání také v lahvích, a to v balení multipack po osmi kusech nebo ve speciální Sládkově výběrové edici společně s dalšími pivy Zubr.
Naše voda, foto pivovar Zubr
3.12.2018 16.50, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Čistota vody a rekreaceAktuality
Pro veřejnost se v pátek otevře vodní dílo Jirkov
Akt. 28.3.2024 12.41Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Vodovody a kanalizace, Přehrady a vodní díla