2.8.2017 13.30, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Čistota vody a rekreace, Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákony
Sdružení českých spotřebitelů vydalo publikaci o kvalitě ryb a výrobků z nich
V edici Jak poznáme kvalitu? vydalo Sdružení českých spotřebitelů (SČS) novou publikaci „RYBY, OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ A VÝROBKY Z NICH“. Informoval o tom předseda správní rady SČS Libor Dupal.
Autorem textu je Miloš Kavka z ústředního inspektorátu SZPI v Brně, který je pro oblast ryb a rybích výrobků je u nás předním odborníkem. Čtenáři se v publikaci mimo jiné dozví o výživové hodnotě produktů rybolovu a akvakultury, alergenech, průmyslovém zpracování a také o tom, jak rozpoznat kvalitu výrobků při nákupu.
Publikace uvedené edice mají podporovat vnímání různých úrovní a stupňů kvality potravin včetně identifikace určujících kvalitativních činitelů při výběru potravin. Edice je každoročně rozšiřována o další komodity potravin na trhu a jejími autory jsou vždy odborníci z daného oboru. Počet vydaných titulů už je ve třetí desítce. V edičním plánu pro letošní rok jsou ještě tituly zaměřené na sóju a sójové výrobky, pivo, kávu, mražené krémy a konečně publikace o vlivu kulinárních úprav potravin na jejich výživovou hodnotu.
Osvětová kniha o rybách a rybích produktech je ke stažení na: jak-pozname-kvalitu-ryby-ostatni-vodni-zivocichove-a-vyrobky-z-nich.pdf.
Další informace na: http://www.konzument.cz/
Naše voda, obálka knihy: SČS
2.8.2017 13.30, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Čistota vody a rekreace, Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákonyAktuality
Vodohospodáři staví v Bílovci nový vodojem, přestěhovali tři mraveniště
Akt. 18.4.2024 14.17Rubrika: Vodovody a kanalizace
Na jaře v Praze vysadí přes 89 tisíc stromků, často na nové plochy
Akt. 18.4.2024 13.32Rubrika: Prevence povodní, voda v krajině