18. 4. 2019

Sdružení českých spotřebitelů vydalo publikaci o kvalitě ryb a výrobků z nich

V edici Jak poznáme kvalitu? vydalo Sdružení českých spotřebitelů (SČS) novou publikaci „RYBY, OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ A VÝROBKY Z NICH“. Informoval o tom předseda správní rady SČS Libor Dupal.

Autorem textu je Miloš Kavka z ústředního inspektorátu SZPI v Brně, který je pro oblast ryb a rybích výrobků je u nás předním odborníkem. Čtenáři se v publikaci mimo jiné dozví o výživové hodnotě produktů rybolovu a akvakultury, alergenech, průmyslovém zpracování a také o tom, jak rozpoznat kvalitu výrobků při nákupu.

Publikace uvedené edice mají podporovat vnímání různých úrovní a stupňů kvality potravin včetně identifikace určujících kvalitativních činitelů při výběru potravin. Edice je každoročně rozšiřována o další komodity potravin na trhu a jejími autory jsou vždy odborníci z daného oboru. Počet vydaných titulů už je ve třetí desítce. V edičním plánu pro letošní rok jsou ještě tituly zaměřené na sóju a sójové výrobky, pivo, kávu, mražené krémy a konečně publikace o vlivu kulinárních úprav potravin na jejich výživovou hodnotu.

Osvětová kniha o rybách a rybích produktech je ke stažení na: jak-pozname-kvalitu-ryby-ostatni-vodni-zivocichove-a-vyrobky-z-nich.pdf.

Další informace na: http://www.konzument.cz/

Naše voda, obálka knihy: SČS

2.8.2017 13.30, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Čistota vody a rekreace, Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákony

Aktuality

VRACÍME VODU LESU

Kalendář Akcí

<< Duben 2019 >>
PÚSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Fotoblog

více >

BRANICKÉ SKÁLY A PODOLSKÝ PROFILBRANICKÉ SKÁLY A PODOLSKÝ PROFIL
Autor: Nina Havlová

Videoblog

více >