22. 9. 2019

Regionální potravinou Plzeňského kraje je i uzený siven

Čtvrtý ročník udílení cen Regionální potravina Plzeňského kraje byl kromě jiných potravin úspěšný také pro produkty z ryb. Jak totiž informovala plzeňská mutace deníku Mladá fronta DNES, z 52 přihlášených výrobků dostal cenu také uzený siven.

Jde o výrobek zpracovny ryb z Klatov, která v soutěži boduje pravidelně. „Jsme tu počtvrté a máme čtvrté ocenění. Letos si jej odváží výrobek siven uzený s hlavou,“ říká Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovy. „Ryby zpracováváme už od roku 1998. Jejich spotřeba pomalu stoupá, každý rok zhruba o pět, maximálně deset procent,“ popisuje Hnojský s tím, že poslední roky už se závod drží osvědčených výrobků. Lidé v kraji nejčastěji podle něho sáhnou po uzeném tolstolobikovi a z čerstvých ryb po pstruhovi.

Zdroj: Mladá fronta DNES

24.5.2013 8.35, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství

Aktuality

Lesní video

více >

Fotoblog

více >

LÁZNĚ KYSELKALÁZNĚ KYSELKA
Autor: Nina Havlová

Videoblog

více >

Kalendář Akcí

<< Září 2019 >>
PÚSČPSN
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6