18. 8. 2019

18.3.2019 13.24, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě

První letošní speciál pivovaru Zubr je černá třináctka

Od tohoto týdne míří do distribuce a na čepy restaurací Zubr Černý speciál 13 %, který je prvním letošním speciálem pivovaru Zubr. Informovala o tom sládková pivovaru Zubr Nataša Rousková.

Limitovaná edice zůstane v nabídce přes velikonoční svátky až do oslav narozenin pivovaru, které se uskuteční v pátek 26. dubna 2019 tradičně v areálu pivovaru. Zubr Černý speciál 13 % je silné tmavé pivo, typické svou výraznou barvou, plností a vyladěnou chutí. „Černý speciál je charakteristický svou osobitou vůní a chutí, která je výsledkem kombinace sladů z hanáckého ječmene a čtyř odrůd českých chmelů v čele s na Tršicku vypěstovaným Žateckým poloraným červeňákem,“ popisuje speciál Rousková. „Věříme, že jsme se trefili do chuti všem milovníkům černého piva, kteří ocení i jeho hustou pěnu a dobrý říz, které jsou dílem tradičního výrobního postupu.“ Stejně tak jako všechna další piva z produkce pivovaru Zubr i tento speciál kvasí v otevřených kádích a zraje v ležáckém sklepě při nízké teplotě. V případě Zubr Černého speciálu je to více než 65 dní. Pivo obsahuje 6 % obj. alkoholu,“ uvedla Rousková.

Zubr Černý speciál 13 % bude k dostání v čepované podobě ve vybraných restauracích zejména na střední Moravě až do vyprodání zásob.

Zdroj a foto: Pivovar Zubr

 

18.3.2019 13.24, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách

Aktuality

Lesní video

více >

Fotoblog

více >

CHMELAŘSKÝ DEN, STEKNÍK U ŽATCECHMELAŘSKÝ DEN, STEKNÍK U ŽATCE
Autor: Nina Havlová

Videoblog

více >

Kalendář Akcí

<< Srpen 2019 >>
PÚSČPSN
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1