17.7.2017 6.24, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákony, Nejčtenější
Fotoseriál: Jak správně filetovat velké kusy pstruha
Běžné pstruhy, kteří jsou ke koupi ve většině maloobchodů nebo které si člověk uloví v přírodě, filetovat není třeba. Po krátké tepelné úpravě, ať již je to grilování, nebo pečení, lze totiž takové pstruhy snadno vykostit až na talíři. Foto – klikni zde!
V poslední době se ale lze na našem trhu setkat také s velkými kusy pstruhů, které se prodávají obvykle pod názvem „pstruh lososový“ (jde ale o nesprávný název, v praxi jde o pstruha duhového, který je uměle a dlouho přikrmován karotenoidy), u nichž naopak filetování smysl má. Ukázku základního postupu mohli vidět návštěvníci Selských slavností na Ekofarmě Bošina ve Vernéřovicích na Broumovsku uplynulou sobotu, a portál Naše voda jí v podobě krátkého fotoseriálu, jehož plná verze je na facebookové verzi našeho portálu, zprostředkovává i vám.
Naše voda, foto a fotoseriál Naše voda – Nina Havlová
17.7.2017 6.24, Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Podnikání s vodou a zákony, NejčtenějšíAktuality
Nutrie ve Zlíně ničí břehy, lidé nerespektují zákaz krmení
Akt. 19.4.2024 15.51Rubrika: Prevence povodní, voda v krajině
Zlínský kraj pošle obcím 14,4 milionu korun na vodovody, kanalizace a čističky
Akt. 19.4.2024 15.48Rubrika: Čistota vody a rekreace, Voda a naše peněženka, Vodovody a kanalizace