17. 11. 2019

28.5.2013 7.34, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách

Během pěti let snížili v Nošovicích spotřebu vody o milion hektolitrů ročně

Pivovar v Nošovicích stále hledá cesty, jak ušetřit přírodní zdroje i energii. Během posledních pěti let snížil spotřebu pitné vody o více než milion hektolitrů ročně. Napsaly to Hospodářské noviny.

I díky tomu patří Radegast k pivovarům s nejnižší spotřebou vody na jeden hektolitr vyrobeného piva v Evropě – pod tři hektolitry vody na jeden hektolitr stočeného piva. “Voda je při výrobě piva velice důležitá. Provedená úsporná opatření primárně směřovala k optimalizaci doprovodných technologických postupů, efektivnějšímu využívání chladicí vody a vyššímu využití recyklace,” vysvětluje vodohospodář pivovaru Jiří Toman.

Kvalitu vody kontrolují pstruzi. Stejná voda, která jde do várenských kotlů, je i v akváriu, v němž se v pivovaru prohání hejno pstruhů.

Zdroj: HN

28.5.2013 7.34, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách

Aktuality

Lesní video

více >

Fotoblog

více >

ETIOPIE - VODA PRO AFRIKUETIOPIE - VODA PRO AFRIKU
NADAČNÍ FOND VEOLIA

Videoblog

více >

Kalendář Akcí

<< Listopad 2019 >>
PÚSČPSN
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1