18. 10. 2018

28.5.2013 7.34, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách

Během pěti let snížili v Nošovicích spotřebu vody o milion hektolitrů ročně

Pivovar v Nošovicích stále hledá cesty, jak ušetřit přírodní zdroje i energii. Během posledních pěti let snížil spotřebu pitné vody o více než milion hektolitrů ročně. Napsaly to Hospodářské noviny.

I díky tomu patří Radegast k pivovarům s nejnižší spotřebou vody na jeden hektolitr vyrobeného piva v Evropě – pod tři hektolitry vody na jeden hektolitr stočeného piva. “Voda je při výrobě piva velice důležitá. Provedená úsporná opatření primárně směřovala k optimalizaci doprovodných technologických postupů, efektivnějšímu využívání chladicí vody a vyššímu využití recyklace,” vysvětluje vodohospodář pivovaru Jiří Toman.

Kvalitu vody kontrolují pstruzi. Stejná voda, která jde do várenských kotlů, je i v akváriu, v němž se v pivovaru prohání hejno pstruhů.

Zdroj: HN

28.5.2013 7.34, Rubrika: Nápoje a voda v potravinách

Aktuality

Kalendář

<< Říjen 2018 >>
PÚSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fotoblog

více >

KŘEST KNÍŽKYKŘEST KNÍŽKY
Autor: Nina Havlová

Video dne

více >