15.10.2012 16.29, Rubrika: Rybářství a rybníkářství
MAKRO Mistrovství ČR ve filetování zná vítěze
Vítězem 3. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se o víkendu stal Lukáš Paluska, šéfkuchař restaurace Carlsbad Plaza Karlovy Vary a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč. Oznámila to Simona Krautová, PR Director PLEON Impact.Druhý byl Antonín Lagron (restaurace U Peronu, Praha, 86 bodů) a třetí Josef Tóth (restaurace Máneska, Neratovice, 84 bodů.
Z lososů zpracovaných při soutěži byly na místě připravovány degustační porce pečeného filátka z lososa, se salátem z mořských řas, doplněné lososovým tataráčkem s houbami, které měli možnost ochutnat všichni návštěvníci Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2012 konalo.
U 26 účastníků mistrovství se hodnotila kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E), výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnají si na nich lední medvědi.
Naše voda
15.10.2012 16.29, Rubrika: Rybářství a rybníkářstvíAktuality
Sobotní večerní a posléze další noční déšť způsobily potíže na řadě míst
Akt. 16.6.2024 10.19Rubrika: Prevence povodní, voda v krajině
KHP radí v napouštění bazénů z vlastní vodovodní přípojky
Akt. 15.6.2024 11.59Rubrika: Vodovody a kanalizace