Zubr uvedl letos na trh opět sváteční Zubr Maxxim

28. listopadu 2016 | Rubrika: Čistota vody a rekreace , Nápoje a voda v potravinách

zubr_maxxim

Ani v letošním roce nechybí v nabídce přerovské pivovaru Zubr čtrnáctistupňový pivní speciál Zubr Maxxim. Pivovar ho celkem uvařil 1 400 hektolitrů, což je o 200 hektolitrů více než v loňském roce.

Podle ředitele pivovaru Tomáš Pluháčka se Zubr Maxxim začíná právě v těchto dnech opět čepovat ve vybraných restauracích na Přerovsku, Olomoucku a Zlínsku a dostupný bude i v maloobchodní síti. S prvním adventem se tak vrací sváteční speciál, který je nejprodávanějším speciálem pivovaru Zubr. „Zubr Maxxim zařazujeme v předvánočním období do nabídky již sedmým rokem. Je potvrzením, že poptávka po pivních speciálech roste, a to obzvláště v období podzimu a zimy, kdy lidé dávají přednost silnějším pivům,“ uvedl Pluháček. Stoupající zájem o méně tradiční a silnější piva je podle něj jedním z hlavních spotřebitelských trendů na pivním trhu v posledních letech.

Maxxim se připravuje klasickým způsobem za použití kvalitních českých surovin a pivovarských kvasnic. Při jeho výrobě se vychází ze staré receptury, díky které Maxxim vyniká typickým aroma, sytější barvou a vyšší hořkostí. V ležáckém sklepě pak pivo zraje celých 90 dní, proto se s jeho výrobou začíná již v létě. Pro ty, kdo by si Maxxima chtěli vychutnat nejen v oblíbené hospodě, ať už ve filtrované nebo nefiltrované podobě, ale také doma, je připraveno i lahvové balení. Balení multipack po osmi kusech je dostupné ve vybraných maloobchodních prodejnách již od poloviny listopadu.

Naše voda, plakát: Pivovar Zubr

 

 

Související rubriky: Čistota vody a rekreace, Nápoje a voda v potravinách, Podnikání s vodou a zákony