Zájem o rybí festival v Litomyšli stále stoupá

9. září 2012 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách , Rybářství a rybníkářství

fish fest - příprava ryb IMG_3337

Celkem 700 porcí sladovodních ryb z produkce Rybářství Litomyšl zkonzumovali účastníci v pořadí již 7. ročníku Fish Festu v Litomyšli, který se uskutečnil v sobotu 8. září. V rozhovoru pro portál Naše voda to dnes potvrdil Radek Holcman z Rybářství Litomyšl.

Zájem spotřebitelů o konzumaci sladkovodních ryb podle Holcmana každoročně stoupá. „Ačkoli náš rybí festival trvá pokaždé do deseti hodin do večera, letos poprvé byly všechny připravené porce ryb vyprodány už v sedm večer,“ podotýká Holcman. Pro další ročníky proto Rybářství plánuje zvýšit počet porcí i grilů, na kterých se ryby pro účastníky festivalu připravují. Holcman nicméně přiznává, že organizátorům letos pomohlo počasí.„Kdyby byla zima a pršelo, zájem by zřejmě tak velký nebyl,“ předpokládá Holcman.

Dvousetgramové porce sladkovodních ryb si mohli účastníci zakoupit za ceny od 70 korun v případě kaprů do 120 korun za porci štiky. V nabídce bylo celkem pět druhů ryb, kromě již zmíněných také amur, pstruh a pstruh lososový.

Petr Havel

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství