Voda z kohoutku je v restauracích v módě

15. května 2013 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách , Voda a naše peněženka

Baleným minerálním vodám v restauracích, barech a kavárnách konkuruje „obyčejná“ voda z vodovodu. Ta se stále častěji objevuje také v nabídkách podniků na Pelhřimovsku, napsal Pelhřimovský deník.

Vodu z kohoutku si stále častěji objednávají i hosté restaurace Ponte di Pietra v Pelhřimově. „O vodu z vodovodu je velký zájem, lidé ji chtějí více než balenou,“ potvrdil Deníku majitel restaurace Petr Beneš. Půllitr „vodovody“ je tam k mání za dvanáct korun. „ Přidáváme do ní ještě citron a led,“ doplnil Beneš s tím, že v podávání kohoutkové vody nevidí žádný problém.

Vodu z kohoutku si mohou objednat i hosté restaurace Hotelu Berger v Kamenici nad Lipou. Za „třetinku“ s citronem a ledem tam zaplatí pět korun. Jak sdělila majitelka a provozní hotelu Eva Zedníčková, do nabídky ji zařadili před rokem a tento krok se jim osvědčil především v čase oběda.

Zdroj: Deník.cz

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách, Voda a naše peněženka, Vodovody a kanalizace