Vincentka Nasalis přináší úlevu i prevenci proti nemocem

10. listopadu 2016 | Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě , Nápoje a voda v potravinách

vincentka-novy-vizual-lahev

Podzimní a předvánoční počasí je každoročně příčinou zvýšeného výskytu nemocí horních cest dýchacích. Jako jedno z možných řešení prevence před nimi nabízí akciová společnost Vincentka koncentrovanou „Vincentku Nasalis“.

„Vincentka Nasalis z koncentrátu minerální vody z přírodního léčivého zdroje, silně mineralizované, jodové, uhličité minerální vody Vincentka, hydrogenouhličitano-chlorido-sodného typu, je určena k proplachování nosních dutin a nosohltanu pomocí proplachovací plastové konévky. Používá se preventivně, nebo v akutních stavech u pacientů se záněty horních cest dýchacích, akutních i chronických. Rovněž jako příprava před operacemi nosních a vedlejších dutin, nebo jako denní péče – hygiena horních cest dýchacích. Na trhu je 4 roky a jsou s ní velice dobré výsledky. Konévky jsou vhodné i pro děti, které mají jinak problém se naučit proplachovat dutiny. S konévkou jim to jde o hodně líp,“ konstatuje ředitel společnosti Vincentka Jan Šumšal.

Používání NASALISU má některé výhody oproti proplachu VINCENTKOU. Neobsahuje oxid uhličitý, který je při proplachu nosních dutin velice nepříjemný. Připravený roztok je isotonický – má upravené pH, lépe ho snáší nosní sliznice. Obsahuje glycerol, který je mírným antiseptikem, zvlhčovačem sliznice a upravuje osmotický tlak roztoku. NASALIS stačí smíchat s teplou pitnou vodou na teplotu cca 37 °C. Samotnou Vincentku je problém šetrně ohřát tak, aby nedošlo k jejímu znehodnocení. NASALIS je cca o 50 % cenově výhodnější než proplachování Vincentkou. Jedno 300 ml balení Vincentka Nasalis vystačí na 15 proplachů.

„Aplikace NASALISU není nikterak komplikovaná. Pomocí odměrky vlijte do konévky 20 ml koncentrátu. Konévku doplňte do cca 230 ml vlažnou nebo převařenou vodou s teplotou cca 37 °C. Propláchněte si nos tak, že nakloníte konévku směrem vzhůru, aby roztok samovolně protékal vnitřkem nosu a vytékal druhou nosní dírkou ven. Jemným vysmrkáním odstraňte zbývající roztok a výsledkem bude uvolněný nos,“ vysvětlil Šumšal.

NASALIS se používá v akutních stavech u pacientů se záněty horních cest dýchacích, akutních i chronických, po operacích nosní přepážky, nosní sliznice pro omezenou nosní průchodnost, po operacích v oblasti nosní dutiny, vedlejších nosních dutin, slzných cest i nádorů těchto oblastí, po endoskopických operacích shrnovaných do celosvětově rozšířené zkratky FESS, po operacích nosohltanu, měkkého patra (pacienti s chrápáním), u pacientů s tvorbou krust a hustého hlenu, u pacientů s přední suchou (atrofickou) rýmou.

Používá se i jako příprava před operacemi nosních a vedlejších dutin, při aplikací do nosu užívaných léků, protože zvyšuje jejich účinnost, nebo před endoskopickým vyšetřením nosních dutin a nosohltanu. Z důvodů preventivních se používá k urychlení obnovy přirozeného prostředí na nosní sliznici, fungování pohybu jejich řasinek i celkové obranyschopnosti, v období zvýšeného výskytu infekcí horních cest dýchacích, u alergiků přecitlivělých na pyl a prach v době jejich zvýšeného výskytu v ovzduší. Pomáhá i pacientům s vysycháním sliznice během spánku a chrápání, nebo pacientům s opakovaným krvácením z nosu při tvorbě krust. Vhodná je i pro denní péči při hygieně horních cest dýchacích. Kontraindikace, ani alergické reakce nejsou známy.

Vincentka Nasalis obsahuje hydrogenouhličitany 5040 mg/l, uhličitany 5020 mg/l, fluoridy 10,0 mg/l a jodidy 31,0 mg/l, glycerol a kyselinu citronovou. Uchovává se za běžné teploty do 25 °C v suchu a temnu.

Dalším přípravkem s Vincentkou je sirup s obsahem jitrocele a mateřídoušky. Pastilky Vincentka jsou vynikajícím zdrojem minerálních solí a také pozitivně působí na ústní dutinu a hlasivky. Minerální voda Vincentka je také součástí několika kosmetických přípravků. Hydratační krém a zubní pasta přinášejí pozitivní účinky i při péči o pokožku nebo chrup.

Více informací na www.vincentka.cz

Naše voda, ilustrační foto Vincentka

 

Související rubriky: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Podnikání s vodou a zákony