O titulu Hvězda výčepu 2012 se rozhodne zítra v Praze

24. dubna 2012 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách

Heineken_nová_lahev_za_bězného_osvětlení

Třicítka nejlepších výčepních z celé ČR se již zítra v Lidovém domě v Praze –Kbelích utká o vítězství a titul Hvězda výčepu 2012. Informovala o tom PR manažerka společnosti Heineken ČR Kateřina Beute.

Hvězda výčepu je prestižní soutěž,kterou společnost Heineken ČR pořádá už počtvrté v řadě. Účastní se jí profesionálové z restaurací, hostinců a dalších provozoven, kde se pivo z portfolia firmy čepuje.  Na republikového vítěze kromě prestižního titulu Hvězda výčepu čeká luxusní zájezd do Amsterdamu pro dvě osoby, finanční odměna ve výši 30 000 korun a prémie pro domovský podnik.

Finálové kolo bude mít celkem tři části. V písemném testu budou muset soutěžící prokázat své znalosti z oblasti výroby piva, správné péče o něj, ale i z historie, základů marketingu a dalších tematických okruhů. V druhé části pak dostanou příležitost před porotou a ostatními finalisty co nejlépe prezentovat provozovnu, ve které působí. Nakonec přijde praktická zkouška, kdy budou všichni soutěžící čepovat piva z portfolia společnosti Heineken ČR do sklenic s obsahem 0,3 a 0,5 litru a prémiovou značku Heineken do sklenice s obsahem 0,25 litru.

„Odborná porota hodnotí správnou míru a výšku pěny a také vizuální vzhled natočeného piva. Dále se posuzuje celkový dojem při čepování: správná příprava pivního skla, způsob čepování a servírování piva na závěr,“ přibližuje průběh soutěže Hvězda výčepu Svatopluk Vrzala, obchodní sládek společnosti pro Moravu. Správné čepování piva je podle něj důležité také proto, že přispívá k vyzdvižení charakteristických znaků piva, především pěnivosti a chuti.„Kvalitu piva pochopitelně primárně ovlivňují suroviny použité při výrobě a vlastní výrobní technologie. Správné čepování a servírování ale přispívá k celkovému dojmu při jeho pití,“ doplňuje Vrzala.

Naše voda

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách