SVS upozorňuje na nevyhovující sýry obvykle konzumované k vínu

27. srpna 2014 | Rubrika: Čistota vody a rekreace , Nápoje a voda v potravinách

víno nalévání - IMG_5270

Francouzský výrobce sýrů v rámci své samokontroly zjistil ve svých výrobcích, konkrétně v sýrech  ze syrového mléka, shigatoxinogenní E. coli a okamžitě informoval odběratele těchto sýrů v zemích EU. Informoval o tom dnes mluvčí Státní veterinární správy ČR (SVS) Josef Duben.

Podle jeho údajů byl jedním z odběratelů také český odběratel společnost Český archiv vín, s.r.o. Ta okamžitě zahájila stahování tohoto sýru a současně také informovala Městskou veterinární správu v Praze, tak jak jí ukládá povinnost stanovená nařízením  178/2002. SVS následně obdržela potvrzení informací od francouzské kompetentní autority systémem RASFF.

Česká společnost nakoupila od francouzského distributora sýrů 34,26 kg sýru Morbier Cremier. Celkem se jí podařilo ze svých prodejen stáhnout 24,968 kg. Celkově bylo tedy prodáno konečným spotřebitelům 9,292 kg. Jelikož je výrobek ještě v datu spotřeby, informujeme veřejnost o tom, že lze tento výrobek vrátit tam, kde byl zakoupen. Tedy do kamenných prodejen společnosti Český archiv vín.

Konkrétně jde o výrobek: Výrobek: MORBIER CREMIER – MONTS DE JOUX, číslo šarže: 077, datum spotřeby: 30.08.2014, výrobce: COOPERATIVE DES MONTS DE JOUX, Francie, schvalovací č.: FR 25041 001 CE.

Naše voda, ilustrační foto Naše voda – Nina Havlová

Související rubriky: Čistota vody a rekreace, Nápoje a voda v potravinách, Statistiky a kauzy