Šupináči letos pohubli. Může za to i počasí

8. listopadu 2013 | Rubrika: Čistota vody a rekreace , Nápoje a voda v potravinách

atmosféra - výlov

Také rybáři na Strakonicku evidují při letošních výlovech nižší hmotnost vylovených ryb oproti jiným rokům. Upozorňuje na to týdeník 5plus2 s tím, že ryby mají často v průměru o půl kilogramu méně než obvykle.

 „Je to počasím, léto přišlo pozdě, my začali krmit tak o měsíc později a je to znát,“ zmiňuje Ludovít Brehovský z Městského rybářství Vodňany. Podle jeho odhadů se ale zřejmě ceny ryb letos v regionu zvyšovat nebudou. „Rádi bychom, ale s ohledem na velkou konkurenci si to nemůžeme dovolit,“ dodává.

Ten, kdo si chce koupit rybu za dobrou cenu a ještě vidět rybáře při práci, může zajít na některý z výlovů. Slavnostní atmosféra bude na břehu Dřemlinského rybníka, který čeká výlov od 7. do 9. listopadu. Tradičně se tam budou pod rybími pochoutkami prohýbat stoly, k dobré náladě zahraje kapela a baráčníci přijdou poděkovat rybářům koláči za to, jak dobře se starají o své hospodářství. Mladé rybáře pak čeká slavnostní pasování do Petrova cechu.

„Lidé si mohou odpočinout, pobavit se a ochutnat speciality z čerstvých ryb, jako například smaženého kapra nebo rybí polévku,“ zve Brehovský. Nejatraktivnější bude podle něj sobota, kdy od osmi hodin ráno začíná doprovodný program. Lovit budou rybáři ale i 13. listopadu rybník Podveský a 14. listopadu Velkou Rýdlovku a Honzíkovský.

Zdroj: www.5plus2.cz, ilustrační foto Naše voda – Nina Havlová

 

Související rubriky: Čistota vody a rekreace, Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka