V sobotu se koná slavnost Rybářská Třeboň: Ryby, rybí kuchyně, poznání i zábava

Aktualizováno 20. srpna 2014 | Rubrika: Čistota vody a rekreace , Nápoje a voda v potravinách

Třeboňský kapr - IMG_0108

Na třech místech v Třeboni – na Masarykově náměstí, v Sádkách Rybářství Třeboň a v Areálu pod Světem – budou v sobotu 23. srpna probíhat nejrůznější kulturní a gastronomické akce věnované rybářům a jejich příznivcům. Uvedl to server itrebon.cz.

Při zahájení na Masarykově náměstí nebudou chybět samotní příslušníci Petrova cechu. Dopoledne, jako překvapení především pro děti, připluje na náměstí přímo z mořských hlubin šestimetrový Vlkoryb, nejdravější česká loutka japonského loutkáře Noriho Sawy. Jak vyzrát na pstruhy možná prozradí čeští reprezentanti a mistři světa v muškaření. A jak trofejní rybu preparovat, to zase vysvětlí Jaroslav Vrátný. Na náměstí zahrají mladí hudebníci, rocková kapela Kredencz a uslyšíte nádherné vokály starých dobrých Plavců v podání New Rangers s Jiřím Weisserem. Budou tu vyhlášeny výsledky laického hlasování o nejlepší rybí polévku v Třeboni. Celý den tu bude tradiční trh, prodávat se budou nejrůznější rybí speciality.

Sádky Rybářství Třeboň a.s. otevřou brány všem zvídavým. Ti tu uvidí ukázky rybářské techniky, ochutnají smažené řízky třeboňských baštýřek nebo si koupí živou rybu.

V kině bude možné s Janem Hůdou absolvovat virtuální procházku po zajímavostech třeboňské rybniční soustavy nebo si popovídat s mistry světa v muškaření.

Vstup na akce je zdarma.

RYBÁŘSKÁ TŘEBOŇ – Program:

23. srpna 2014

Masarykovo náměstí

10.00 slavnostní zahájení a nástup třeboňských rybářů

10.30-11.15 Vlkoryb, pouliční představení japonského loutkáře Noriho Sawy

11.15-11.30 Mistři světa v muškaření

11.30-12.00 Třeboňská letní setkávání, koncert

12.00-12.45 Jak se preparují ryby – Jaroslav Vrátný

Jak se pletou sítě – studenti SŠRV J. Krčína

Jak se filetují ryby – Restaurace Šupina a Šupinka

Vyhlášení výsledků dětských rybářských závodů

12.45-14.15 Kredencz, rocková kapela

14.15-14.30 Mistři světa v muškaření

14.30-15.15 Kde vaří nejlepší rybí polévku – vyhlášení výsledků ankety

Jak se preparují ryby – Jaroslav Vrátný

Jak se pletou sítě – studenti SŠRV J. Krčína

Jak se filetují ryby – Restaurace Šupina

15.15-17.00 NEW RANGERS s Jiřím Veisserem

Kino

10.00-15.00 promítání rybářských filmů

10.30 Zajímavosti třeboňské rybniční soustavy – virtuální procházka s Ing. Janem Hůdou, Ph.D.

13.00 Jak chytají mistři světa na mušku – beseda s českými reprezentanty

Divadlo J. K. Tyla

22.8.-24.8. 10.00-17.00

Ryby jako živé – výstava preparovaných ryb a prezentace Střední školy rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína

23.8. 15.00 Jak uchovat trofejní úlovek – beseda s preparátorem Jaroslavem Vrátným

Hotel Zlatá hvězda

11.00 a 14.00 ochutnávka rybí polévky

Celý den trh, prodej rybích specialit, rybářských potřeb, tvůrčí dílna a soutěže pro děti

Rybník Hrádeček

23. 8. 9.00-11.00 dětské rybářské závody, přihlášky v TIC Třeboň, Masarykovo náměstí

Sádky Rybářství Třeboň a.s.

23.-24.8. 09.00-17.00 Den otevřených dveří, ukázky rybářské techniky,

prodej živých ryb, výrobků z ryb a řízků třeboňských baštýřek

 Areál pod Světem

22.-24.8.

keramické a výtvarné dílny, loutková pohádka, rybí speciality, cyklistický výlet

Zdroj: itrebon.cz, foto Naše voda – Nina Havlová

 

Související rubriky: Čistota vody a rekreace, Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství