Regionální potravinou Plzeňského kraje je i uzený siven

24. května 2013 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách , Rybářství a rybníkářství

Siven-b

Čtvrtý ročník udílení cen Regionální potravina Plzeňského kraje byl kromě jiných potravin úspěšný také pro produkty z ryb. Jak totiž informovala plzeňská mutace deníku Mladá fronta DNES, z 52 přihlášených výrobků dostal cenu také uzený siven.

Jde o výrobek zpracovny ryb z Klatov, která v soutěži boduje pravidelně. „Jsme tu počtvrté a máme čtvrté ocenění. Letos si jej odváží výrobek siven uzený s hlavou,“ říká Jiří Hnojský ze Zpracovny ryb Klatovy. „Ryby zpracováváme už od roku 1998. Jejich spotřeba pomalu stoupá, každý rok zhruba o pět, maximálně deset procent,“ popisuje Hnojský s tím, že poslední roky už se závod drží osvědčených výrobků. Lidé v kraji nejčastěji podle něho sáhnou po uzeném tolstolobikovi a z čerstvých ryb po pstruhovi.

Zdroj: Mladá fronta DNES

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství