Pražská galerie Harfa připravila na sobotu 26. května rybí hostinu

24. května 2012 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách , Rybářství a rybníkářství

IMG_6881 příprava uzeného kapra

Jak nejlépe připravit pro grilování rybu se dozví návštěvníci pražské Galerie Harfa v sobotu 26. května v době od 11 do 16 hodin. Portál Naše voda o tom dnes informovala manažerka galerie Silvie Soukalová.

V sobotu podle ní začne v uvedenou dobu na střeše Galerie Harfa první „grilovací“ sobota věnovaná výhradně rybám. Chutné a přitom na přípravu jednoduché rybí delikatesy předvedou dva profesionální rybáři působící pod jménem „MA MI“. Návštěvníci akce budou moci rybí dobroty na místě ochutnat a inspirovat se tak i pro vlastní grilování doma nebo na chalupě. Grilování doprovodí country a folková kapela Z Vršku.

Na „menu“ rybí soboty v Galerii Harfa je ukázka správného porcování a filetování kapra, vhodné uchování ryb před grilováním a příprava kapřích chipsů. Dále zde proběhne grilování pstruha a makrely a příprava vynikajícího kapra ve vinné marinádě a pstruha na ostro.

„Věříme, že rybí hody návštěvníky naší akce zaujmou. A protože inspirace není nikdy dost, mohou se zájemci o přípravu dobré ryby na grilu těšit na další pokračování této kulinářské seance – vždy poslední sobotu v měsíci až do konce srpna,“ říká Pavel Skorčík, ředitel Galerie Harfa. Další údaje najdete na www.galerieharfa.cz

Naše voda

 

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství