Pivovar Bernard zvyšuje nejen výrobu piva, ale i návštěvnost podniku

9. ledna 2014 | Rubrika: Čistota vody a rekreace , Nápoje a voda v potravinách

Firemní dny Fujitsu Siemens v Humpolci, 2008.

V loňském roce dosáhl Rodinný pivovar BERNARD rekordního výstavu a uvařil více než 231 tisíc hektolitrů piva. Informoval o tom mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Podle Mikuláška ale loni překonal pivovar BERNARD i další rekord – za posledních dvanáct měsíců navštívilo pivovar v centru Humpolce 8 070 lidí, kteří využili možnosti seznámit se s výrobou tradičního českého ležáku a zároveň nepasterované pivo BERNARD i ochutnat. Podle Mikuláška graduje zájem o návštěvu pivovaru především v době konání Bernard festu, kdy pivovarem projde za jediný den i přes pět set lidí. Celkový počet návštěvníků byl v loňském roce 8 070, o které se pravidelně starají tři průvodci. Součástí prohlídky pivovaru je degustace nepasterizovaného piva, které je vyráběno tradičním výrobním postupem s použitím pečlivě vybraných surovin. Objednat prohlídku si můžete na www.bernard.cz v sekci exkurze, nebo telefonicky na čísle 565 300 201.“

Výstav Rodinného pivovaru BERNARD od roku 2001 trvale stoupá, meziroční nárůst byl v roce 2013 o 8,8 procenta (2001 – 94,7 tisíc hektolitrů, 2012 – 212,8 tisíc hektolitrů, 2013 – 231,6 tisíc hektolitrů). Překročením výstavu 200 tisíc hektolitrů alkoholického piva přichází BERNARD o výhodu diferenciované spotřební daně, kterou před lety Stanislav Bernard vybojoval jako prezident Českého svazu malých nezávislých pivovarů pro malé a střední pivovary.  I díky této dani se podařilo zachovat v ČR větší chuťovou rozmanitost piva, zachránit několik pivovarů a podpořit vznik nových minipivovarů.

Čas prohlídky: Pondělí – pátek: 8.00–16.00, Sobota: 8.00–12.00, minimální počet osob na prohlídku je 10, maximálně 20 osob v jedné skupině.

Cena prohlídky: Dospělý – 150 Kč, Sleva (důchodce, student) – 100 Kč, Rodinné vstupné (max. 2 dospělí) – 300 Kč

Zájemci o prohlídku pivovaru zdarma mohou takovou akci absolvovat v termínu letošního Bernard festu, který se koná 20. -21. 6. 2014.

Naše voda, ilustrační foto pivovar BERNARD – průvodce Miroslav Paťha

Související rubriky: Čistota vody a rekreace, Nápoje a voda v potravinách, Podnikání s vodou a zákony, Voda a naše peněženka