Odborníci radí, jaký druh vody si k jakému jídlu dát

29. prosince 2014 | Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě , Nápoje a voda v potravinách

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mineralita, vyváženost a pocit v ústech. Voda vhodná k sushi, jiná k těstovinám, další k dezertům. Voda začíná být v kurzu a odborníci opisují její chuť a navrhují, ke kterému jídlu se konkretní voda nejlépe hodí, píše server Idnes.cz.

Na trhu se už objevila i kniha, která podrobně popisuje chutě a profily balených vod z celého světa.

Ne všechny vody jsou stejné a voda je něco více než jen to, co teče doma z kohoutku a prodává se v plastových lahvích na masovém trhu, připomíná Idnes.cz. A pokud jde o to doplnit jídlo osvěžujícím nápojem, neexistuje podle odborníků nic lepšího než sklenice vhodně vybrané vody, uvádí server CNNMoney.

Zdroj: Idnes.cz

Související rubriky: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách