Návštěvníkům veletrhu SALIMA v Brně předvedou odborníci i filetování kapra

21. února 2014 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách , Rybářství a rybníkářství

ryby - pokrmy - filet z kapra

Obří hostinu přichystá veletrh Salima, který začíná v úterý 25. února na brněnském výstavišti. Upozorňbuje na to Brněnský deník s tím, že návštěvníci z řad laické veřejnosti mohou na místě sledovat například správné filetování kapra.

Své umění totiž na veletrhu předvedou zkušení kuchařští mistři i studenti středních odborných škol. Návštěvníci si pochutnají na místních potravinách i exotických jídlech z Asie, která zapijí pestrým výběrem piv, kávy nebo vína. Bohaté ochutnávky nabízí stánky v pavilonu A. „Návštěvníci se seznámí s výrobky vystavovatelů, mohou je ochutnat a samozřejmě i koupit. Představíme kvalitní druhy piva z malých pivovarů nebo ochutnávky nejlepších jihomoravských vín či destilátů,“ pozvala návštěvníky ředitelka Salimy Věra Menšíková. V pavilonu se uskuteční také kuchařské exhibice, kde týmy připraví jídla z regionálních surovin.

Milovníci kávy si mohou na výstavišti vybírat z více než třiceti značek. „Součástí veletrhu je i soutěž baristů v přípravě tradičních i netradičních druhů kávy,“ sdělila Menšíková.

Na veletrhu získají prostor i jihomoravské potraviny. Kromě vlastních stánků výrobci dodají i potraviny pro představení středních odborných škol. „Studenti předvedou filetování pohořelického kapra, naporcují a upraví krocana a také králíka. Vybrali jsme schválně tradiční regionální suroviny. Učni návštěvníkům také poradí, jak si je uvařit doma,“ sdělil předseda jihomoravské agrární komory Václav Hlaváček.

Zdroj: Brněnský deník, ilustrační foto Naše voda – Nina Havlová

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství