Mistrovství ČR v otevírání ústřic 2013 vyhrál Tomáš Hladík

24. března 2013 | Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě , Nápoje a voda v potravinách

Vítězové v otevírání ústřic 2013

V sobotu 23. března, se konal 12. ročník Mistrovství České republiky v otevírání ústřic na Staroměstském náměstí. Vítězem se stal Tomáš Hladík, který bude v září reprezentovat Českou republiku na světovém šampionátu v irském Galway, informovala Simona Krautová.Na otevření 30 ústřic typu Belon potřeboval Tomáš Hladík čtyři minuty a 11 sekund. „Osm let jsem pracoval v Ambiente Brasileiro, kde jsem se naučil ústřice otevírat. Ale naposledy jsem si otevřel ústřici před rokem, tady na Mistrovství. Nyní jsem spolumajitelem Hospůdky U Gurmána na Jihlavsku a je ze mě hospodský,“ řekl Hladík po závodech.

Z Ambiente Brasileiro, kde se mimochodem naučila otevírat ústřice i loňská vítězka Eliška Marková, je Tomáš Černý, který letos skončil na druhém místě. Na třetím místě byl Tomáš Podskalský z Boscolo Prague Hotel. Hodnotila se úprava, čistota pracoviště a rychlost otevření.

Organizátorem soutěže je Pražský kulinářský institut a partnerem soutěže je společnost MAKRO Cash & Carry ČR, která je zároveň dodavatelem ústřic pro soutěž.

Na pět set správně otevřených ústřic putovalo mezi diváky na ochutnávku.

Naše voda

Související rubriky: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách