MAKRO Mistrovství ČR ve filetování zná vítěze

15. října 2012 | Rubrika: Rybářství a rybníkářství

Vítěz_u_filetování-foto Makro PR

Vítězem 3. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa se o víkendu stal Lukáš Paluska, šéfkuchař restaurace Carlsbad Plaza Karlovy Vary a jako hlavní cenu získal zájezd pro dvě osoby do Norska, zahrnující i návštěvu lososí farmy v hodnotě 80 000 Kč. Oznámila to Simona Krautová, PR Director PLEON Impact.Druhý byl Antonín Lagron (restaurace U Peronu, Praha, 86 bodů) a třetí Josef Tóth (restaurace Máneska, Neratovice, 84 bodů.

Lukáš Paluska se soutěže zúčastnil již po třetí a dnes zvítězil v čase 5 minut 20 sekund a získal 89 bodů.  Druhý a třetí nejlepší byli Antonín Lagron (restaurace U Peronu, Praha, 86 bodů) a Josef Tóth (restaurace Máneska, Neratovice, 84 bodů). 

Z lososů zpracovaných  při soutěži byly na místě připravovány degustační porce pečeného filátka z lososa, se salátem z mořských řas, doplněné lososovým tataráčkem s houbami, které měli možnost ochutnat všichni návštěvníci Mezinárodního dne kuchařů, v rámci kterého se MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa 2012 konalo.

U 26 účastníků mistrovství se hodnotila kvalita filetu bez kosti a kůže (trim E), výtěžnost, čistota pracoviště a čas. Ořez z filetů lososů byl věnován do ZOO Praha a pochutnají si na nich lední medvědi.

Naše voda

Související rubriky: Rybářství a rybníkářství