Kapry na vánočních stolech v poslední době nahrazuje losos

18. prosince 2013 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách , Podnikání s vodou a zákony

131109_losos_kamenice foto Tomáš Salov _full

Tradičnímu vánočnímu kaprovi v posledních letech vyrostl tvrdý konkurent. Jak upozorňuje deník.cz, na štědrý večer si čím dál více lidí dává lososa, který je zdravější a jednodušší na přípravu.

Právě úspora času je pro zákazníky často nejdůležitější. Na místo živých ryb si domů odnáší už připravené filety. Losos je celoročně nejoblíbenější mořská ryba. „Obsahuje nenasycené mastné kyseliny a je jednoduchý na přípravu, protože jeho chuť je výrazná sama o sobě. Lidé ji znají a jsou na ni zvyklí,“ tvrdí například provozovatel sítě rybích prodejen Martin Baráček.

Zdroj: www.denik.cz, ilustrační foto Tomáš Salov (lososi v Českém Švýcarsku)

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách, Podnikání s vodou a zákony, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka