V hradeckých lesích si v létě můžete ugrilovat čerstvou rybu

Aktualizováno 25. června 2014 | Rubrika: Čistota vody a rekreace , Co bychom měli vědět o vodě

gril

Na ryze královéhradecký gastronomický letní zážitek se mohou těšit ti, kteří se chystají v létě do lesů u Hradce Králové a nebojí se grilovat. Lesníci jim připraví nejen prvotřídní čerstvou rybu ze zdejších rybníků, ale nabídnou i dřevo z nedalekých lesů na podpal. O nabídce informovala mluvčí Hradce Králové Magdaléna Vlčková.

Zákazníci si mohou být jistí, že obě komodity, původem z Hradce Králové, cestou na prodejní pult urazily jen pár metrů. A kdo nemá gril, může vyrazit do Šimkových sadů, kde čekají hned tři veřejně přístupná grilovací místa.

Čerstvého kapra zájemci koupí přímo na sádkách u rybníku Datlík mezi Roudničkou a Novým Hradcem, kde Městské lesy Hradec Králové prodávají ryby celý rok. „Prodejním dnem je každý čtvrtek od 14 do 18 hodin, ale pokud se s baštýřem zájemci dohodnou na telefonu 603 216 607, bude se jim snažit, pokud to půjde, vyjít vstříc i jindy. Na sádkách u hájovny na břehu Datlíku lesníci veřejnosti nabídnou živé ryby, které v případě zájmu rovněž usmrtí a vykuchají,“ nabízí ředitel městských lesů Milan Zerzán. Lesníci mají v nabídce běžně kapry, případně jsou schopni na objednávku zajistit i jiné druhy ryb. Letos městská společnost jako novinku zavedla prodej pověření pro lov ryb na udici na rybníku Biřička a na Stříbrném rybníku.

Kromě ryb městské lesy nabízejí i celoroční prodej dříví, které bylo vytěženo z královéhradeckých lesů. Zákazníci mohou očekávat velký sortiment dřeva a vstřícný a férový přístup zaměstnanců. Už vloni se osvědčil i odvoz vybraného dříví až domů.

Naše voda

Související rubriky: Čistota vody a rekreace, Co bychom měli vědět o vodě, Rybářství a rybníkářství