Grand Restaurant festival nabídne třeba jídla z krokodýlů

6. prosince 2012 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách , Rybářství a rybníkářství

IMG_2517 krevety

V době od 15. ledna do 28. února 2013 se mohou lidé v Pardubickém kraji zúčastnit „Grand Restauarant festivalu“, který nabídne řadu pochoutek z vodních živočichů. Informoval o tom dnes Jakub Rychtecký z oddělení komunikace Pardubického kraje.

Po úspěšném třetím ročníku Grand Restaurant Festivalu, který navštívilo více než 22 000 hostů, se letos této oslavy gastronomie dočkají opět lidé v Pardubickém kraji. Mezi TOP 100 podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant se vešly také dvě restaurace z regionu. „Lidé budou moci ochutnat opravdu špičková jídla za zvýhodněné ceny, ke kterým by za normálních okolností dostali jen obtížně,“ říká hejtman Pardubického kraje Martin Netolický, který převzal nad festivalem osobní záštitu. Akce se koná od 15. 1. do 28. 2. 2013. Předprodej festivalových ochutnávek začal již prvního prosince.

„Mám radost, že se do tohoto výběru dostaly hned dvě restaurace z kraje. Ať už Bonté v Pardubicích, nebo restaurace Bohém v hotelu Aplaus v Litomyšli nabízejí velmi zajímavé speciality. Alespoň jeden z podniků se chystám v rámci festivalu určitě navštívit,“ plánuje Netolický. Lidé se mohou zúčastnit festivalu, pokud si zakoupí na www.grandrestaurantfestival.cz festivalovou ochutnávku do vybrané restaurace na příslušný den a čas. Za 200 až 600 korun ochutnají takové delikatesy, jako je filátko z krokodýla, křepelčí stehýnka na nádivce z pancetty, půlku kanadského humra na mainský způsob nebo klasické pečené selátko na šalotce a česneku s kroupovým prejtem.

Myšlenkou festivalu je umožnit komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky této země, a to za symbolické ceny. „Chceme prezentovat nejenom kvalitní restaurace, ale také farmy a tradiční suroviny ve vybraných regionech. Hostům festivalu by nemělo být jedno, co si dávají do pusy,“ vysvětluje zakladatel ankety Grand Restaurant Pavel Maurer. Právě zapojení také tradiční pokrmů do menu jednotlivých restaurací v rámci festivalu vítá i hejtman Netolický. V Litomyšli si v této kategorii kuchař připravil grilované filety z Litomyšlského pstruha, v pardubickém Bonté bude pro návštěvníky připraven srnčí hřbet s perníkovou kroketou. „Ochutnávku lze zakoupit také formou dárkového poukazu. Kdo tedy nakupuje vánoční dárky na poslední chvíli, má podle mého názoru dobrý tip na originální dárek,“ doplnil hejtman.

Podrobnější informace o předprodeji naleznete na www.grandrestaurantfestival.cz nebo na www.pardubickykraj.cz.

Naše voda

 

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách, Rybářství a rybníkářství