Fotoseriál: Jak správně filetovat velké kusy pstruha

Aktualizováno 20. července 2017 | Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě , Nápoje a voda v potravinách

IMG_4096

Běžné pstruhy, kteří jsou ke koupi ve většině maloobchodů nebo které si člověk uloví v přírodě, filetovat není třeba. Po krátké tepelné úpravě, ať již je to grilování, nebo pečení, lze totiž takové pstruhy snadno vykostit až na talíři. Foto – klikni zde!

V poslední době se ale lze na našem trhu setkat také s velkými kusy pstruhů, které se prodávají obvykle pod názvem „pstruh lososový“ (jde ale o nesprávný název, v praxi jde o pstruha duhového, který je uměle a dlouho přikrmován karotenoidy), u nichž naopak filetování smysl má. Ukázku základního postupu mohli vidět návštěvníci Selských slavností na Ekofarmě Bošina ve Vernéřovicích na Broumovsku uplynulou sobotu, a portál Naše voda jí v podobě krátkého fotoseriálu, jehož plná verze je na facebookové verzi našeho portálu, zprostředkovává i vám.

Naše voda, foto a fotoseriál Naše voda – Nina Havlová

Související rubriky: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Nejčtenější, Podnikání s vodou a zákony, Rybářství a rybníkářství