Fotoreportáž: Jak se letos lovil rybník Rožmberk

Aktualizováno 21. října 2016 | Rubrika: Co bychom měli vědět o vodě , Nápoje a voda v potravinách

vylov-rozmberk-2016

Za téměř optimálního počasí pro rybáře i laickou veřejnost proběhl letošní podzimní výlov rybníka Rožmberk. Portál Naše voda byl tradičně na místě a z prvního sobotního výlovu pro vás připravil fotoreportáž a videoreportáž. Foto – klikni zde!

Rožmberk se – také tradičně – lovil po tři dny, od pátku 14. do neděle 16. října. Návštěvníky čekal bohatý doprovodný program – komentované výlovy, při nichž se mohli seznámit mimo jiné s „rybářskou hantýrkou“, prodej širokého spektra ryb za výhodné ceny na hrázi (respektive pod hrází) a v ČR ojedinělá nabídka pokrmů z ryb, od kapřího guláše, hranolků či škvarků až po grundle, uzené ryby, rybí polévky, filety a celou řadu dalších pokrmů. Na své si přišly i děti v prostorách dětského koutku, součástí výlovu bylo také malé muzeum rybářství. Zájemci si také na místě mohli zakoupit dva druhy pstruhů – pstruha duhového a lososovitého (je větší a barevnější), bohužel ale nešlo o tuzemskou produkci, ale o dovoz z Itálie.

Výlovy (v praxi jde o šest výlovů, protože každý den se loví dvakrát) rybníku Rožmberk každoročně navštěvují desítky tisíc lidí. Jde tak bez nadsázky o největší rybářskou akci v ČR.

Fotoreportáž a videoreportáž můžete také shlédnou na facebookové stránce portálu Naše voda.

Naše voda, fotoreportáž a videoreportáž Naše voda – Nina Havlová

Související rubriky: Co bychom měli vědět o vodě, Nápoje a voda v potravinách, Nejčtenější, Podnikání s vodou a zákony, Rybářství a rybníkářství