Farmářské trhy ve Vyškově obohatí v příštím roce také ryby

20. listopadu 2013 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách , Podnikání s vodou a zákony

výlov - štiky - IMG_8428

Obyvatelé Vyškova mohou podle všeho počítat s pokračováním farmářských trhů, které se budou konat každý týden. Jak přitom informuje deník.cz, dosavadní nabídku obohatí také sladkovodní ryby.

„Uvítal bych, kdyby město dalo víc prostoru prodejcům, kteří nabízejí poctivé produkty. Přál bych si, aby byly farmářské trhy každý týden,“ naznačil například Jaroslav Zbořil z Vyškova. Souhlasí s ním také Vyškovanka Alena Illgnerová. „Líbí se mi, že něco takového ve Vyškově vzniklo. Šlo o dobrý nápad, který částečně oživil náměstí. Ráda bych je ale v příštím roce navštívila častěji,“ přála si žena.

To ještě však ani jeden z nich netušil, že vedení města na konceptu častějších prodejů pracuje. „Farmářské trhy jsou podnikatelským projektem, kdy jedna firma objíždí různá města. Jednali jsme s ní o možnosti navýšení četnosti návštěv Vyškova. Majitel si udělal revizi, jestli se mu to vyplatí. Vyhodnocení pro nás vyznělo velmi kladně, Vyškované mají zájem nakupovat. Na základě toho je připravený zvýšit konání trhů na jedenkrát týdně,“ informoval starosta Vyškova Karel Goldemund.

Podle jeho slov zřejmě nepůjde výhradně jen o středy. „Uvažovali jsme, že by se zachovaly středy a další týden by se trhy odehrávaly buď v pátek, nebo sobotu,“ naznačil starosta. Město tak stojí před dohodou s majiteli firmy, podepsaná ovšem zatím není. „Musíme totiž nejdřív určit den, ve kterém se budou konat. Pořádáme i jiné trhy na jižní Moravě a musíme je synchronizovat tak, aby na sebe navazovaly a nepřekrývaly se,“ vysvětlil spolumajitel firmy pořádající farmářské trhy Robert Landkaš.

Někteří návštěvníci trhů by na nich nicméně rádi viděli i o něco širší sortiment. „V regionu se třeba vyrábí tvaroh. Prodej tvarohu přímo z Vyškovska bych ocenila víc, než ten, který byl v nabídce doposud. Je totiž hodně drahý,“ podotkla Široká. Podle vyškovského starosty však záleží výhradně na firmě, jestli rozšíří nabídku produktů. „Skladbu neovlivníme, můžeme ji ale tlumočit,“ ujistil Goldemund.

Podle Landkaše je však různorodost zboží dostatečná. „Myslím, že už nemáme moc co rozšiřovat, nabídka zboží je dle mého pestrá. Na dvou místech na jižní Moravě ovšem prodáváme i ryby, takže to možná zkusíme také ve Vyškově. Potřebujeme ale sehnat někoho, kdo má k dispozici sádky,“ vysvětlil spolumajitel.

Podle zákazníků by šlo o výrazné zpestření. „Ryby jím velmi často a opravdu by se mi líbilo, kdyby je nabízeli také ve Vyškově. Sice bych si ji nekoupila každý týden, ale pro zpestření jídelníčku bych ji jednou za čas rozhodně ocenila,“ řekla s nadšením zákaznice Široká.

Zdroj: www.denik.cz, ilustrační foto Naše voda – Nina Havlová

 

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách, Podnikání s vodou a zákony, Rybářství a rybníkářství, Voda a naše peněženka