Během pěti let snížili v Nošovicích spotřebu vody o milion hektolitrů ročně

28. května 2013 | Rubrika: Nápoje a voda v potravinách

ilustrační foto

Pivovar v Nošovicích stále hledá cesty, jak ušetřit přírodní zdroje i energii. Během posledních pěti let snížil spotřebu pitné vody o více než milion hektolitrů ročně. Napsaly to Hospodářské noviny.

I díky tomu patří Radegast k pivovarům s nejnižší spotřebou vody na jeden hektolitr vyrobeného piva v Evropě – pod tři hektolitry vody na jeden hektolitr stočeného piva. „Voda je při výrobě piva velice důležitá. Provedená úsporná opatření primárně směřovala k optimalizaci doprovodných technologických postupů, efektivnějšímu využívání chladicí vody a vyššímu využití recyklace,“ vysvětluje vodohospodář pivovaru Jiří Toman.

Kvalitu vody kontrolují pstruzi. Stejná voda, která jde do várenských kotlů, je i v akváriu, v němž se v pivovaru prohání hejno pstruhů.

Zdroj: HN

Související rubriky: Nápoje a voda v potravinách